Misvattingen over een opblaasbare kano

Er zijn veel misvattingen over een opblaasbare kano. De meeste van deze misvattingen worden gevoed door de slechte prestaties van goedkope modellen die worden verkocht in warenhuizen en outlets. Dat is niet wat je krijgt als je een opblaasbare kano koopt bij Rubberboot Shop. Tijd dus om enkele onjuistheden recht te zetten.

  • Ze springen als ze een steen raken – Hoewel een lek kan gebeuren, gebeurt het zelden.
  • Ze zijn traag en niet erg manoeuvreerbaar – Een opblaasbare laat je snel manoeuvreren op een rivier.
  • Ze kunnen geen wildwater aan – Rubberboot Shop verkoopt kajaks die goed presteren in wildwater.
  • Ze vullen zich snel met water – Er zitten gaten in de naden van een goede kano.
  • Ze zijn niet zo stabiel als een traditionele kano – Een opblaasbare kano heeft vaak een bredere basis.
  • Ze zijn moeilijk op te blazen – Een goede opblaasbare kajak komt met een pomp.

Een opblaasbare kano: groot plezier in een kleine verpakking!

Een andere misvatting is dat er wordt gezegd dat opblaasbare kajaks niet voor serieuze kajakkers zijn. Ten eerste gaat kajakken niet over serieus zijn, maar over plezier maken. Dat is toch wel het belangrijkste van deze sport. Kajakken en kanoën zijn veelzijdige buitenactiviteiten die kunnen worden gebruikt om te ontspannen op het water of als conditietraining. Nu je hebt besloten om deze leuke outdoor-activiteit tot een onderdeel van je leven te maken, denk je eraan om je eigen kajak te kopen. En als je geen toegang hebt tot een kelder of garage, is een opblaasbare kano misschien de juiste optie voor je. Een opblaasbare kajak vereist niet veel opslagruimte en je hoeft zelfs geen speciale koffer of bagagedrager voor je auto te kopen. De kano past perfect in je kofferbak. Een ander voordeel is dat je heel wat geld uitspaart en evenveel plezier beleeft als met een traditionele kano. Ook de stoelen kunnen worden aangepast, wat bij traditionele kajaks vaak niet mogelijk is. Van zodra je activiteit is afgelopen, laat de kano zo lang mogelijk in de zon drogen en gebruik een absorberende handdoek die al het water opneemt dat onvermijdelijk in je kajak is terechtgekomen. Zorg ervoor dat je onder de zijkanten, bovenkant en onderkant van elk compartiment veegt. Draai vervolgens de kano ondersteboven om de bodem af te vegen en overtollig water uit de bovenkant te laten sijpelen.

Waar vind ik kwaliteit?

De beste opblaasbare kano die je vroeger kon vinden, was een goedkoop drijvend speelgoed voor je kind. Deze werd vaak vervaardigd uit slechte materialen en ook niet met het beste ontwerp. Deze kajaks waren het laatste waar je in wilde zitten tijdens het peddelen op afgelegen rivieren, het vissen op een meer of een meerdaagse expeditie in de bergen. Maar gelukkig voor buitenliefhebbers zoals jij en ik, zijn die dagen achter de rug. Door de vooruitgang in technologie kunnen de huidige fabrikanten behoorlijk stevige opblaasbare kajaks vervaardigen met duurzame en resistente materialen en die je veilig kunt gebruiken voor je buitenactiviteiten. De belangrijkste voordelen zijn duidelijk: gewicht en verpakkingsgrootte. Vergeet het dragen van een zware boot of het kopen van dakdragers op de auto. Een compacte opblaasbare kano kan zelfs in je rugzak worden gedragen als je dat wilt. Bij Rubberboot Shop hebben ze het doel om je leven gemakkelijker te maken bij het kiezen van outdoor-uitrusting. Er zijn talloze verschillende fabrikanten en modellen om uit te kiezen en het maken van de beste beslissing is niet altijd gemakkelijk. Bekijk hun populaire opblaasbare kajaks op de website rubberbootshop.nl. 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn