Vervelende waterschade

Waterschade is een hele vervelende vorm van schade. Door waterschade blijft u lange tijd achter met veel rommel in de woning en duurt het ook heel lang voordat al het water weer uit het huis verdwenen is. Waterschade kan ontstaan op verschillende manieren. Het is dan ook een veel voorkomende schade in zowel steden als op het platteland. Waterschade kan bijvoorbeeld ontstaan nadat er een leiding in de straat is gesprongen. Wanneer er tijdens werkzaamheden iets wordt geraakt hebben heel veel mensen daar last van. Waterschade zal dan ook in verschillende huishoudens de kop opsteken. Vaak kunt u zelf niet heel veel doen wanneer het water door alle gaten en kieren uw woning binnen stroomt. Het enige dat u kunt doen is zoveel mogelijk spullen in veiligheid brengen door ze op tafels en kasten te plaatsen of uit de woning te dragen. Wat u ook doet er zal veel schade aan de woning overblijven. Ook wanneer u veel eigendommen kunt redden, zal het water lange tijd in uw woning blijven staan. Hierdoor treed er schade op aan de muren, de vloer en aan alles wat niet op tijd van de vloer weggehaald kan worden. Dit kan al snel in de kosten gaan lopen en het is dan ook een goed idee wanneer u op tijd de verzekering belt. Ook wanneer de schade niet door uw toedoen is ontstaan, maar bijvoorbeeld door werkzaamheden bij u voor de deur. Dan nog kan het lastig zijn om het volledige bedrag van de schade vergoed te krijgen door de verzekering. Bij waterschade wilt u natuurlijk wel meteen aan de slag kunnen met de wederopbouw van uw huis en daar is altijd geld voor nodig. Niet iedereen kan dat zomaar even voorschieten en hopen dat de verzekering uiteindelijk hetzelfde bedrag uitbetaalt. Het is veel beter om van te voren een bedrag te ontvangen voor alle waterschade. Veel mensen weten niet goed hoe ze dit aan moeten pakken en daarom is het van belang dat er een expert op het gebied van waterschade wordt ingehuurd. Bij Schadeoplossing bent u aan het goede adres voor hulp bij alle mogelijke vormen van waterschade. Zij kunnen u goed op weg helpen en alles voor u regelen met de verzekering. Daarnaast wordt u op deskundige wijze bijgestaan bij alles wat u moet regelen. Het is dus zeker heel handig om meteen contact op te nemen op het moment dat er water in uw woning loopt.

Herstel na waterschade

Het herstel van een woning na waterschade kan heel veel tijd in beslag nemen. Waterschade kan op grote schaal plaatsvinden, bijvoorbeeld tijdens een overstroming of door zeer zware regenval, waarbij veel huizen tegelijkertijd onder water komen te staan. U bent dan verzekerd van een goede aanpak wanneer u de hulp inroept van Schadeoplossing. Zij kijken voor u wat de beste manier van aanpakken is. Er zijn echter nog meer voordelen te bespeuren:

  • Onafhankelijke contra expertise
  • Professioneel advies
  • Coördineren van werkzaamheden

Deze hulp heeft u zeker nodig bij een grote hoeveelheid waterschade. Vaak is het voor een verzekeringsmaatschappij heel handig om het schadebedrag niet uit te keren. Ze kunnen bijvoorbeeld zeggen dat u zelf iets had moeten doen om de schade te voorkomen. Dit komt vaak voor wanneer er waterschade in de woning optreedt doordat water van de bovenverdieping door het plafond komt zetten. Dit kan allerlei oorzaken hebben. Bijvoorbeeld een lekkende boiler of een overstroomd bad. Vaak wordt er dan door de verzekering gezegd dat u de hoofdkraan dicht had moeten draaien. Maar wanneer u dit niet heeft kunnen doen en dat niet aan kunt tonen wordt het lastig. U verliest dan al snel 25.000 euro voor minimale schade. Het plafond zal bijvoorbeeld helemaal moeten worden vernieuwd en ook de vloer van de badkamer boven kan echt niet zomaar blijven bestaan. Het kan zelfs gevaarlijk zijn wanneer u veel hout in huis heeft dat door de grote hoeveelheid water op een gegeven moment kan gaan rotten. U wilt dan wel gewoon uitbetaald krijgen natuurlijk. Schadeoplossing kan u in dit soort situaties helpen door een contra expertise uit te voeren en zelf met de verzekeringsmaatschappij om de tafel te gaan zitten. Hierdoor krijgt u meestal het grootste deel van het schadebedrag alsnog vergoed. U kunt dit soort onderhandelingen dus veel beter aan een professioneel bedrijf overlaten dat het beste met u voor heeft.

Gratis hulp bij schade

Voor veel mensen is het heel fijn wanneer u gratis hulp kunt inschakelen bij waterschade of een ander soort schade. Schadeoplossing voert de contra expertise zonder verdere kosten voor u uit. Dit kan op deze manier gedaan worden doordat iedereen via de wet het recht heeft op zo’n onderzoek. U hoeft dus niet te betalen en heeft een veel grotere kans dat u alsnog uw waterschade gedekt krijgt door de verzekering. Voor veel mensen is dit een ideale oplossing. Wanneer u vragen heeft over de mogelijkheden kunt u direct contact opnemen. Ook is het verstandig om deze telefoonnummers op te slaan, zodat u bij waterschade meteen kunt bellen voor advies. Door het hoge risico op vervolgschade kunt u beter niet te lang wachten en moet er meteen een risicoanalyse worden uitgevoerd. Het is fijn wanneer u bij al dit geregel goede hulp krijgt. De hele schaderegeling wordt kosteloos uitgevoerd nadat u een berichtje heeft gestuurd of telefonisch contact heeft opgenomen. Wacht dus niet te lang bij schade!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn