Tuinkamers

Terhuurnebv - TuinkamersWilt u in uw woning graag een woonruimte hebben met veel zonlicht? Een plek waar u het gevoel hebt buiten te zitten? Dan kunt u natuurlijk voor een serre kiezen, maar ook tuinkamers zijn een goed idee. Wat is nu het verschil tussen deze twee? Serres worden in feite aan het huis aangebouwd, het is een uitbreiding van uw woonruimte. Dit kan natuurlijk heel fijn zijn, het biedt u immers veel meer ruimte in uw woning. Maar het betekent wel dat er buitenmuren doorgebroken moeten worden, om de ruimte bij het huis aan te kunnen trekken. Er moet aan de verwarming en aan de isolatie gedacht worden. Bij tuinkamers is dit allemaal niet nodig, daarbij wordt gewoon een nieuwe glazen kamer aan uw huis aangebouwd. Dat maakt het een veel minder bewerkelijke verbouwing. Met tuinkamers kunnen zo heel eenvoudige prachtige plekken gecreëerd worden waar het hele jaar door genoten kan worden van de natuur, zonder dat men echt buiten zit. Dat is natuurlijk ideaal voor die momenten in het jaar waarop het eigenlijk nog te koud is om buiten te zitten. Als echt buitenmens is het natuurlijk vervelend om steeds maar binnen te zitten en niet van het buitenleven te kunnen genieten. Tuinkamers zijn dan ideaal en bieden de mogelijkheid om toch met de natuur mee te leven en te genieten van zoveel mogelijk daglicht. U zit dan droog en warm en dat is natuurlijk weer een groot voordeel van een tuinkamer ten opzichte van bijvoorbeeld een veranda of terrasoverkapping. Er zijn dus verschillende manieren om vaker te genieten van daglicht en de natuur om uw woning, maar voor velen zijn tuinkamers toch wel de ideale manier om dit te doen.

Tuinkamers hebben verschillende voordelen

Zoals we hierboven aangaven, hebben tuinkamers dus verschillende voordelen te bieden. Hiermee zorgt u ervoor dat u buiten een plek hebt:

  • waar u uit de wind zit
  • waar u droog zit
  • waar u het hele jaar door kunt genieten van het buitenleven

Een ander groot pluspunt is natuurlijk dat het plaatsen van tuinkamers geen grote verbouwing vergt, in tegenstelling tot serres. Dat maakt ook dat het financieel niet zo in de papieren loopt als het plaatsen van een serre. Er hoeven immers geen muren doorgebroken te worden, maar enkel glazen wanden aan het bestaande huis geplaatst te worden. Dit maakt dat het niet alleen veel minder werk is, het kost dus ook veel minder geld. Doordat tuinkamers helemaal van glas gemaakt zijn en dus geen verbinding hebben met het woonhuis, kan het er in de winter of op andere kille dagen toch wat fris worden. Wilt u ook op dergelijke dagen kunnen genieten van uw tuinkamer, kies dan voor een terrasverwarming in deze kamer. Hiermee kunt u de kou verdrijven en kunt u er ook op koudere dagen toch heerlijk zitten. Naast kou kan hitte natuurlijk ook een probleem vormen in een tuinkamer. Staat de zon de hele dag op het glazen dak te branden, dan kan het er binnen aan gaan voelen als een sauna. Voor tuinkamers zijn daarom speciale zonweringen ontwikkeld die aan het dak gemaakt kunnen worden. Zo kunt u voorkomen dat het er op warme dagen ontzettend heet wordt. Vindt u het fijn om ‘s avonds tot laat buiten te zitten, dan wilt u natuurlijk niet in het donker zitten. Voor tuinkamers bestaat er daarom de mogelijkheid om spotjes in te laten bouwen in de liggers van het dak, dus in het frame. Zo hebt u op een eenvoudige en stijlvolle manier toch verlichting in deze buitenkamer en kunt u er ook ‘s avonds zitten en bijvoorbeeld een boek lezen.

Naar Ter Huurne voor echte kwaliteit

Wilt u ook een tuinkamer aan uw woning laten maken? Dan bent u bij Ter Huurne absoluut aan het juiste adres. Zij houden zich al vele jaren bezig met tuinkamers, maar ook met serres, terrasoverkappingen, lichtstraten en balkonbeglazing. Zij zijn daardoor als geen ander in staat om een product te leveren dat aan al uw wensen voldoet. Gaat u naar een ander bedrijf, dan is de keus op het gebied van tuinkamers vaak gering. U kunt kiezen uit een paar vaststaande modellen, mogelijkheid om naar uw eigen wensen te werken is er vaak maar weinig. Bij Ter Huurne ligt dit helemaal anders. Door de ruime ervaring die zij hebben en door de vakmensen die zij in dienst hebben, kunnen zij tuinkamers helemaal voor u op maat ontwerpen. Zo zorgen zij er altijd voor dat uw tuinkamer aan al uw wensen voldoet en dat deze helemaal past bij wat u voor ogen had. Ook kunnen zij door hun maatwerk voor eigenlijk iedere woning wel een passend ontwerp maken. Hoe uw huis er ook uit ziet, hoe groot de kamer ook moet worden en wat uw persoonlijke voorkeuren ook zijn, zij kunnen altijd een oplossing bieden. Daarnaast is Ter Huurne een uitstekende keus omdat zij ook veel accessoires voor tuinkamers bieden. Niet alleen kunnen zij zorgen voor verlichting, terrasverwarming en zonwering, u kunt bij hen ook terecht voor screens en voor een mooie vlondervloer. Deze speciale vloer heeft een lange levensduur, is onderhoudsarm en splintervrij. Hiermee zorgt u voor een mooie uitstraling in uw tuinkamer, het geeft een warm en knus gevoel. Ter Huurne is dus niet alleen de juiste keus voor het ontwerp en de installatie van tuinkamers van een goede kwaliteit, maar ook voor de accessoires die u hierbij kunt gebruiken.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn