Team uitje? Ga samen schilderen!

Binnenkort een team uitje op de planning staan en wil je een keer iets anders doen dan bowlen? Dan is schilderen het uitje voor jouw team! Het is misschien niet de eerste activiteit waar je aan zou denken wanneer je een team uitje moet organiseren, maar het is wel leuk en vernieuwend. Nu vraag je je misschien af waarom je voor schilderen zou kiezen i.p.v. bowlen. Daar zijn verschillende redenen voor, namelijk:

  • Het samen schilderen zorgt ervoor dat je een hele andere kant van elkaar leert kennen.
  • Je bevindt je samen in een compleet andere setting dan normaal.
  • Bij het team uitje schilderen ben je niet competitief bezig,
  • Je bent samen creatief bezig en ontdekt wellicht een nieuw talent van jezelf.

Team uitje schilderen: verschillende mogelijkheden

Er zijn verschillende mogelijkheden voor een workshop schilderen samen met jouw team. Iedereen kan bijvoorbeeld iets afzonderlijk van elkaar schilderen. Hierbij komt vooral de eigen creativiteit naar voren. Het leuke bij dit team uitje schilderen is dat je waarschijnlijk allemaal een ander schilderij maakt. Je kunt bijvoorbeeld allemaal wel hetzelfde onderwerp krijgen om te schilderen, maar iedereen zal dit onderwerp op een andere manier gaan schilderen. Zo leer je elkaars stijl kennen en ook je collega leer je hierdoor beter kennen. Je creativiteit uiten is best persoonlijk, en op het werk komt dit er wellicht vaak niet helemaal uit, vooral bij een kantoorbaan. Dit maakt een team uitje schilderen nou zo leuk, je doet iets heel anders dan wat je normaal doet en daardoor leer je elkaar ook op een andere manier kennen. Een andere workshop schilderen die ontzettend leuk is om te volgen en goed is voor teambuilding is “big picture”, ofwel groot schilderij. Samen met je team werk je bij dit team uitje schilderen aan een groot schilderij. Binnen je team werkt iedereen aan afzonderlijke schilderijen die samen een groot schilderij vormen. Vooraf bepaal je het onderwerp van het schilderij met je team, dit onderwerp kan bijvoorbeeld de kernwaarden of doelen van het bedrijf waar jullie voor werken zijn. Wanneer er een onderwerp is gekozen ga je met je team een ontwerp maken in samenwerking met grafische ontwerpers. Vervolgens wordt er een strategie bepaalt; wie gaat wat doen en hoe wordt dat gedaan. Hierna kan het schilderen echt gaan beginnen! Het is bij dit team uitje schilderen van groot belang dat er goed wordt samengewerkt binnen je team, gedurende het hele schilderproces moet er veel worden overlegd. De afzonderlijke doeken moeten namelijk op elkaar aansluiten anders lijkt het eindresultaat niet op een groot samenhangend schilderij. Teambuilding staat bij dit team uitje schilderen centraal, je moet goed samenwerken en niet concurreren met elkaar om tot een goed eindresultaat te kunnen komen. Wanneer het schilderen klaar is, is het tijd voor de tentoonstelling van het eindresultaat. De afzonderlijke doeken worden samen in één groot canvas tentoongesteld. Dit canvas kan na afloop bijvoorbeeld worden opgehangen in de kantine of entree van jullie bedrijf. Op deze manier kan iedereen nog vaak terugkijken op dit leuke team uitje schilderen.

Is dit iets voor jouw bedrijf?

Hierboven zijn slechts een paar mogelijkheden beschreven voor een team uitje schilderen, er zijn er nog veel meer. Er is dus genoeg om uit te kiezen. Welk uitje je ook gaat doen met jouw team, beiden zullen ongetwijfeld voor een leuke en leerzame dag zorgen. Lijkt dit jou wat en zou je dit graag met jouw team (of hele bedrijf) willen doen? Ga dan naar de site van Jax Art; https://www.jaxart.nl/team-uitje-schilderen voor alle mogelijkheden en boek hier het leukste team uitje voor jouw team!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn