Slingers en wanneer ze te gebruiken

Slingers zijn feestelijk. Ze worden dan ook zelden ‘gewoon’ gebruikt als wand- of plafondversiering. Het zou natuurlijk wel kunnen, maar je visite zou zich continu afvragen of er iemand jarig is of dat er iets anders te vieren valt. Wie in de veronderstelling leeft dat elke dag een feestje is, staat het natuurlijk vrij elke dag slingers op te hangen. Dat is het mooie aan slingers: ze zijn niet duur, ze vrolijken elk vertrek op en je hebt meteen gespreksonderwerp wanneer iemand slingers in je huis ziet hangen. Maar waar komen slingers eigenlijk vandaan? En waarom hangen we ze op als er iets te vieren valt? Dat is nog vrij lastig vast te stellen. Dingen willen versieren is een vrij basale menselijke behoefte, met name wanneer je vrolijk bent of wanneer het feest is en er iets te vieren valt. Mogelijk is een slinger uitgevonden simpelweg omdat het een geschikte vorm heeft om te draperen of te hangen. En waarom we ze dan slingers noemen? Waarschijnlijk omdat slingers zich als slangen overal langs, over en doorheen kunnen slingeren. Overigens zijn we in Nederland een beetje bijzonder met die benaming. In het Duits is het bijvoorbeeld een Girlande, in het Engels een garland en in het Frans een guirlande. Al deze woorden zijn afkomstig van het Italiaanse ghirlanda, dat blijkbaar vlecht betekent. In Nederland worden slingers natuurlijk voor allerlei feestelijkheden gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan momenten als:

 • Verjaardag
 • Slagen
 • Geboorte
 • Huwelijksfeest
 • Voetbalkampioenschap
 • Kerstmis
 • Sinterklaas
 • Koninginnedag / Koningsdag

Als je erover nadenkt, zijn er nog best een hoop gelegenheden waarbij er slingers en vlaggetjes worden opgehangen. Vaak zijn die dan ook thematisch gekleurd of vormgegeven. Denk bijvoorbeeld aan oranje vlaggetjes met kampioenschappen en op Koningsdag, roze of blauwe vlaggetjes voor een geboorte en vlaggetjes met “Hoera!” erop voor allerlei soorten feestelijkheden.

Slingers voor een kinderfeestje

Een kinderfeestje kun je natuurlijk tellen als ‘gewoon’ een verjaardag, maar elke ouder weet dat dat niet zomaar opgaat. Ten eerste zijn er op een kinderfeestje vaak heel wat kinderen op één plek bij elkaar, wat voor bepaald energie en uitgelatenheid zorgt. Bovendien willen kinderen vaak graag niet zomaar een feestje, maar het liefst een themafeestje, zodat ze zich kunnen verkleden, hun nieuwe speelgoed kunnen laten zien (nog leuker wanneer het binnen een thema valt!) en ’t met hun vriendjes over het thema kunnen hebben. Vaak is zo’n thema gerelateerd aan iets wat op dat moment hip of leuk is onder kinderen. Denk bijvoorbeeld aan Disney’s “Frozen” of de Minions uit “Verschrikkelijke Ikke”, om maar een paar willekeurige voorbeelden te noemen. Wanneer je er als ouder voor kiest een themafeestje te organiseren voor je kind, dan is het natuurlijk het leukste om zo veel mogelijk cadeaus, snacks en andere decoraties in het thema van het feestje te hebben. Zo kun je bijvoorbeeld vrij eenvoudig aan speelgoed van “Frozen” komen, of Star Wars op een taart laten zetten. Maar heb je al wel eens geprobeerd om thematische slingers te vinden voor een kinderfeestje? Dat is nog best lastig. Vooral als je niet alleen maar hetzelfde wil hebben, maar juist een keer met iets origineels op de proppen wil kunnen komen. Dan is het wellicht een idee om een bezoekje te brengen aan de webwinkel MaakMijnKindBlij.nl. Zoals de naam van de website en bijbehorende webwinkel al doet vermoeden, is deze winkel helemaal gericht op kinderen en wat zij leuk en interessant vinden. De producten die er worden verkocht zijn licentieproducten en zijn dus niet zomaar overal verkrijgbaar! Bij MaakMijnKindBlij.nl vind je gegarandeerd een enorm breed assortiment aan spullen en speelgoed waar je je kind een fantastisch feestje mee kan bezorgen!

Ideaal voor inspiratie, neuzen en kopen

MaakMijnKindBlij.nl is een webwinkel waar je je ogen uitkijkt. Vanuit je luie bureaustoel kun je rustig browsen en ontdek je steeds weer iets nieuws. Ze hebben er niet alleen slingers voor kinderfeestjes, maar ook:

 • Gordijnen
 • Dekbedovertrekken
 • Kussens
 • Wandversieringen
 • Lampen
 • Broodtrommels
 • Bekers
 • Rugzakken

Je kunt het zo gek niet bedenken, of MaakMijnKindBlij.nl heeft er een superleuke thematische versie van in alle TV-, film- en spel gerelateerde thema’s voor kinderen die je maar kan bedenken. MaakMijnKindBlij.nl heeft niet alleen een webwinkelkeurmerk – wat aangeeft dat je er met een gerust hart veilig en betrouwbaar kunt shoppen – maar ook supersnelle levering uit voorraad. Wil je dus thematische slingers voor een kinderfeestje bestellen? Dan ben je bij MaakMijnKindBlij.nl aan het juiste adres. Is je kind Bob de Bouwer op een gegeven moment zat en is Spiderman de nieuwe obsessie, dan bestel je enkele jaren later net zo eenvoudig nieuwe slingers met een nieuw thema en patroon. MaakMijnKindBlij.nl heeft namelijk spullen en thema’s voor alle leeftijden. Eigenlijk ben je nooit te oud of te jong om spullen van deze webwinkel leuk te vinden en te willen hebben! Of het nu gaat om slingers, dekbedovertrekken, rugzakjes of muurstickers, MaakMijnKindBlij.nl heeft iets voor iedereen. De webwinkel kreeg van zijn klanten op basis van bijna 3200 beoordelingen gemiddeld een rapportcijfer van maar liefst 9.3! Je kunt er betalen zoals jij het zelf het liefst doet: met iDEAL, PayPal, creditcard, overboeking, het is helemaal aan jou! Of je nou zelf wel of geen kinderen hebt, rondneuzen op MaakMijnKindBlij.nl is ook iets om zelf blij van te worden. Heb je zelf misschien nog een zwak voor Disney of de Looney Tunes? Koop dan je eigen slingers en geef je eigen themafeestje! Uiteindelijk bepalen we zelf wat voor slingers we ophangen en wanneer.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn