Kluizen

Hebt u waardevolle zaken? Dan wilt u deze natuurlijk graag zo goed mogelijk beschermen. Of u nu ondernemer bent of particulier, kluizen zijn ideale objecten voor het beschermen van uw spullen. Welke spullen zou u nu in kluizen op kunnen bergen? U kunt dan denken aan veel verschillende zaken. Natuurlijk zijn waardepapieren belangrijke zaken om goed beveiligd op te bergen, net als grotere hoeveelheden cash geld. Maar ook bijvoorbeeld een duur muziekinstrument of een externe harde schijf met belangrijke gegevens, zoals uw bedrijfsgegevens of dierbare foto’s. Dit soort zaken wilt u natuurlijk niet kwijtraken door brand of door een inbraak. Door deze op te bergen in een goede kluis, kunt u voorkomen dat u ze ooit echt kwijtraakt. Het is dan wel belangrijk dat u voor de juiste kluis kiest, er zijn namelijk veel verschillende soorten kluizen verkrijgbaar. Niet alleen zijn er veel verschillende formaten verkrijgbaar, er zijn ook verschillende types. Zo beschermen sommige kluizen enkel tegen diefstal, andere zijn vooral geschikt om te gebruiken voor bescherming tegen brand en weer andere combineren beide eigenschappen. Welk type voor u de juiste keus is, hangt helemaal af van wat u veilig op wilt kunnen bergen en van waar u uw waardevolle bezittingen tegen wilt beschermen. Ziet u een groot risico met het oog op inbraken? Of verwacht u juist dat het risico van het verlies van uw bezittingen door brand groter is? Of wilt u gewoon dat uw bezit tegen zowel diefstal als branden beveiligd is? En hoe groot zijn de artikelen die u in uw veiligheidskluis op wilt bergen? Gaat het enkel om een klein object of een stapeltje geld en papieren, of gaat het om grotere artikelen? Pas als u dat weet, kunt u een goede keus maken uit de verschillende kluizen die er te krijgen zijn.

Verschil in kluizen

Zoals hierboven al aangegeven werd, zijn er verschillende soorten kluizen te onderscheiden, namelijk:

  • braakwerende
  • brandwerende
  • braak- en brandwerende

Bij de eerste soort gaat het vooral om bescherming tegen inbraak, bij de tweede om bescherming tegen brandgevaar en bij de derde om allebei. Binnen deze drie categorieën zijn er natuurlijk ook nog verschillen waar te nemen en dan gaat het niet zozeer om de grootte, hoewel er op dat gebied natuurlijk ook genoeg te kiezen is, maar het gaat dan vooral om de eigenschappen van de kluis. Bij braakwerende kluizen is de indicatie waardeberging bijvoorbeeld van belang. Hoe waardevoller de zaken zijn die u er in op wilt bergen, hoe zekerder u er van wilt zijn dat anderen het slot of de deur niet zomaar open kunnen krijgen. Wilt u de kast bijvoorbeeld enkel gebruiken voor het opbergen van een beetje contant geld, dan zult u het minder belangrijk vinden hoe sterk deze is dan wanneer het om echt grote sommen geld gaat. In dat geval wilt u natuurlijk echt op de sterkte en veiligheid ervan kunnen vertrouwen. Kluizen zijn daarom te krijgen met verschillende indicaties waardeberging. Het is verstandig met uw verzekeringsmaatschappij overleg te voeren over hoeveel contant geld er verzekerd is en wat voor indicatie waardeberging u nodig hebt. Dit is niet alleen afhankelijk van wat u er in wilt opbergen, maar ook van de locatie van de kluis. In gunstige omstandigheden, zoals een goed beveiligd pand, kunnen minder sterke kluizen volstaan, dan in een pand met ongunstige omstandigheden. Bij brandwerende kluizen is er onderscheid te maken tussen verschillende types op basis van de maximale temperatuur die de op te bergen artikelen aankunnen. Wist u bijvoorbeeld dat papier ontvlamt bij een temperatuur van 170 graden Celsius, maar dat magnetische informatiedragers maar 50 graden Celsius aankunnen? Wilt u deze laatste zaken opbergen in een brandwerende kast, dan is het dus belangrijk dat de temperatuur binnenin de kast nooit kan oplopen boven de 50 graden.

Kies voor een specialist

Wilt u er zeker van zijn dat u een goede, sterke kluis aanschaft? Ga hiervoor dan naar een echte specialist, zoals Kluizen & Sloten. Zij bieden een ruim assortiment op dit gebied en zij verkopen alleen de beste kwaliteit. Al hun artikelen voldoen aan de hoogste normen die er op dit gebied gesteld worden. Zo worden hun brandwerende kluizen bijvoorbeeld getest op sterkte door ze minstens een uur bloot te stellen aan een temperatuur van maar liefst 1000 graden Celsius. Vervolgens wordt de kast van een hoogte van 9 meter gegooid om de ineenstorting van een gebouw na te bootsen. Tijdens de test mag de temperatuur in de kast nooit boven 50 graden of 170 graden komen, afhankelijk van of het om een documentensafe of een datasafe gaat. Kiest u ervoor om bij hen een kluis aan te schaffen, dan weet u dus zeker dat deze van een uitstekende kwaliteit is en aan alle eisen voldoet. Mocht u niet zeker weten welk type voor u de juiste keus is, neem dan zeker contact met hen op voor advies. Naast kluizen bent u bij hen ook aan het juiste adres voor sloten, sleutels, brievenbussen en bewakingssystemen. U kunt dus niet alleen bij hen goede safes kopen om uw waardevolle bezittingen in op te bergen, u kunt ook uw huis en uw post beter beschermen tegen kwaadwillende met hun producten. Ook hierbij bieden zij natuurlijk weer een ruime keus, passend bij verschillende situaties. Bent u dus op zoek naar kluizen of een van de andere genoemde producten, dan is Kluizen & Sloten een uitstekend bedrijf om naar toe te gaan.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn