Scooter aanschaffen online

Een scooter aanschaffen online is keuzes maken. Welke winkel, welke scooter, welke type, welke kleur en ga zo maar door. Je ziet op een gegeven moment de bomen door het bos niet meer. Er zijn een aantal aspecten om vooraf rekening mee te houden, we zullen ze voor je op een rij zetten.

Snorfiets of bromfiets

De eerste keuze die je moet maken bij een scooter aanschaffen online is de keuze voor een snorfiets of een bromfiets. Een snorfiets mag maximaal 25 km/u rijden, een bromfiets mag tot 45 km/u. Een snorfiets moet binnen de bebouwde kom indien mogelijk op het fietspad rijden, een bromfiets moet waar mogelijk op de openbare weg rijden. In beide gevallen moet je minimaal de leeftijd van 16 jaar hebben, en over een bromfiets rijbewijs beschikken. Een autorijbewijs geldt ook voor scooters.

Tweetakt of Viertakt scooter

Er zijn twee verschillende types motor. De viertakt scooter wordt het meest verkocht. Je tankt normale benzine en hoeft je verder weinig zorgen te maken. Bij een tweetakt motor moet je zelf olie met benzine mengen. Het voordeel is dat tweetakt scooters feller en sportiever rijden, voor rustige stadsritten biedt het weinig voordelen. Mensen met een tweetakt brommer besteden vaak meer tijd aan onderhoud en optimalisatie van de scooter.

Merk en Model

Het grootste verschil tussen de merken zit in de constructie en afwerking, de voornaamste graadmeter is de prijs. De minder bekende merken zijn vaak import scooters uit China die door de importeur van een merklogo worden voorzien en hier in elkaar worden geschroefd. De kwaliteitscontrole laat nogal eens te wensen over, en de onderdelen zijn meer gevoelig voor slijtage. Een merk scooter als een Vespa is een stuk duurder maar ook degelijker met een betere afwerking. Bij onderhoud is het ook veel eenvoudiger vervangende onderdelen te vinden. Als je slechts een paar honderd kilometer per jaar aflegt is een goedkope import scooter te overwegen, als je voor betrouwbaarheid gaat kun je beter voor een gevestigd merk gaan.

Kopen of Leasen

Bij een scooter aanschaffen online kun je direct afrekenen en je bent klaar. Omdat het een behoorlijke investering is kiezen veel mensen voor een lease contract. Dat is in feite scooter kopen op afbetaling, je betaalt dan vaak niet meer dan een paar tientjes per maand voor enkele jaren. Dan kun je snel op een prachtige scooter rijden zonder eerst een poos te sparen. Informeer bij de winkel voor meer informatie over het leasen van een scooter.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn