Psycholoog Dordrecht

De stap om een psycholoog Dordrecht te zoeken. Vaak gaat er een behoorlijke tijd over heen voor je eindelijk op dat punt bent. Meestal zijn er heftige gebeurtenissen die ervoor zorgen dat je toch contact opneemt met een psychologenpraktijk. In dat geval wil je ook iemand die goed is zijn werk. Bij de Praktijk voor Psychotherapie werkt Gerard van Knijff. Hij is begonnen als Gestalttherapeut en heeft zich van daaruit gespecialiseerd in psychologie en psychotherapie. Inmiddels is zijn praktijk een geschikte plek voor onder meer psychologie, relatietherapie, gezinstherapie en rouwbegeleiding. Het is ook een plek waar mensen terecht kunnen die te maken hebben gehad met seksueel misbruik en pesten. Als psycholoog Dordrecht kan hij jouw begeleiden in de weg om jezelf weer beter te voelen. Er kunnen situaties hebben plaatsgevonden waardoor je last hebt van neerslachtige stemmingen, vervelende gedachtes of niet meer gemotiveerd bent. Soms zijn deze gevoelens niet terug te halen naar een bepaalde gebeurtenis. Ook dan is het mogelijk een sessie aan te vragen. Contact opnemen met een psycholoog Dordrecht is altijd aan te raden als jij al een tijdje last hebt van neerslachtige stemmingen. Loop hier niet te lang mee rond en vraag een deskundige om hulp om je hier door heen te helpen.

Wat bereik je met een psycholoog Dordrecht?

Voor veel mensen is het de vraag wat een psycholoog Dordrecht kan bereiken. De psycholoog kan jou helpen op een andere manier de situaties te bekijken. Dat hoeft niet te betekenen dat jij het verkeerd hebt, alleen dat er andere factoren kunnen meespelen waarom jij met vervelende gevoelens rondloopt. Maar als eerste helpt het praten al. Door te praten over wat jou bezig houdt, ga je geleidelijk aan al meer rust in je hoofd creëren. Door alles bij je te houden, hoopt het allemaal op. Met als gevolg dat het niet meer overzichtelijk wordt. Uiteindelijk zie en voel je alleen de chaos die je met je mee draagt. Het doel van deze psycholoog is een harmonie en balans tot stand brengen tussen lichaam, geest en verstand. Symptomen en redenen waarvoor mensen contact hulp zoeken bij een psycholoog Dordrecht is:

  • Rouwverwerking
  • Verslavingsproblemen
  • Post traumatische stress stoornis
  • Burn out
  • Depressie

Depressie kan een gevolg en symptoom zijn van een of meer van de redenen. Dankzij de achtergrond in Gestalttherapie en de contextuele therapie komt alles aan bod wat essentieel is voor jou. Dat wilt zeggen jouw gevoelens, gedachten en jouw vaardigheden. Het is nooit een onderdeel dat de psychische klachten veroorzaakt. Vaak gaat het om een combinatie van meerdere factoren die allemaal behandeld moeten worden.

Het bijwonen van de sessies

Tijdens jouw sessie met de psycholoog Dordrecht is het wel de bedoeling dat je zo open mogelijk bent. Alleen dan lukt het de psycholoog jou goed te helpen en de juiste handvaten te geven. Je staat er in ieder geval niet alleen voor. Vaak lucht het al op om met een persoon te praten die niet te dichtbij bij je staat. Doordat een psycholoog Dordrecht niet met jouw verbonden is, kan deze persoon situaties van een afstand bekijken. Hij heeft geen eigen belangen bij jouw welzijn en kan in die hoedanigheid een goed luisterend oor en adviseur zijn voor jouw problemen. Lees op praktijkvoorpsychotherapie.nl voor meer informatie over psycholoog. Hier lees je ook meer over de kosten en de werkwijze die hij aanhoudt. Voor de meeste behandelingen zijn 8 tot 12 sessies nodig. Natuurlijk is ieder persoon anders en je zal op tijd horen als voor jou de behandeling anders gaat verlopen. Blijf niet te lang in een neerslachtige stemming en maak een afspraak met deze psycholoog Dordrecht.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn