Ga eens houtpellets stoken, dat is wel zo duurzaam

dehaardhouthandelaar - Houtpellets

Houtpellets zijn kleine kokers gemaakt van zaagsel en ander houtafval. Onder grote druk wordt dit afval samengeperst en zo ontstaan houtpellets. Het prettige aan deze pellets is in de eerste plaats dat het een goede brandstof is. U hebt een natuurlijke en duurzame brandstof gekocht van gerecycled hout. Daarmee zorgt u ervoor dat elke gekapte boom optimaal wordt gebruikt. En dat is in onze ogen het minste dat we kunnen doen voor dat bos. Er gaat al genoeg verloren van alle producten die we gebruiken uit de natuur. Denk aan de grote hoeveelheden etenswaren die we dagelijks weggooien en u begrijpt misschien onze irritatie en ongerustheid beter. Dankzij houtpellets kunt u uw huis, uw woonkamer althans, aangenaam verwarmen. Zeker als u een houtkachel of open haard hebt. De houtpellets zijn aldus zeer ontvlambaar in no time brandt de haard als nooit te voren. U hebt simpelweg geen koolstof of grote blokken hout meer nodig, houtpellets kunnen deze taak in zijn geheel overnemen. Klinkt u dat als muziek in de oren en wilt u daarom graag iets meer weten over houtpellets? Kijkt u dan eens op onze website: dehaardhouthandelaar.nl. Niet alleen bent u trouwens bij ons aan het juiste adres als u graag pellets wilt kopen, we zijn van alle markten thuis en hebben daarom ook haardhout en briketten.

Houtpellets worden van zaagsel en andere restproducten gemaakt

Helaas zijn er mensen die denken dat de CO2-uitstoot iets is om ons geen zorgen over te maken. Het is helaas weer populair geworden om te denken dat klimaatverandering niet door de mens tot stand komt. Niets is minder waar! Laat u niets wijs maken. Het gat in de ozonlaag bestaat wel degelijk en fossiele brandstoffen raken uitgeput. Het is vreemd dat men eigenlijk nog aardgas gebruikt in Nederland. Kookplaten kunnen bijvoorbeeld vervangen worden door elektrische platen, die worden aangedreven op groene stroom of zelfs zonne-energie. Dankzij het gebruik van houtpellets gaat u de CO2-uitstoot tegen. Want er komt simpelweg niets meer bij. Om houtpellets te produceren wordt er veel minder energie gebruikt dan bijvoorbeeld bij de winning van aardgas, laat staan aardolie. Daarom noemt men houtpellets ook wel CO2-neutraal. CO2 dat door de houtpellets vrijkomt wordt door de bomen opgenomen die uiteindelijk weer worden verwerkt tot deze pellets. Dat betekent wel dat we herbeplanting erg hoog in het vaandel hebben staan. Wij gebruiken dan ook geen hardhout uit tropische bossen die met uitsterven worden bedreigd, maar bomen die snel door ons kunnen worden geplant zoals dennen en eiken.

Met een factor 10 gebruikt u nu minder energie

Een aantal grote voordelen van ons bedrijf willen we u natuurlijk niet langer onthouden:

  • Als u vandaag voor 17:00 uur bestelt, dan kunt u het product morgen al gaan stoken,
  • We leveren alle afgebeelde producten gratis in heel Nederland,
  • Al het hout is al voor u gekloofd in handige formaten,
  • En het hout is oven gedroogd. Dat betekent dat er bij verbranding veel minder rook vrijkomt. Dat is niet alleen prettig voor uw gezondheid, het is tevens goed voor het milieu.

We verkopen de pallets in principe per pallet. U krijgt per pallet 64 zakken van 15 kilogram. U begrijpt dat we daarom vooral aan bedrijven leveren die deze zakken vervolgens kunnen doorverkopen aan particulieren. Wilt u graag eerst een zak zelf uitproberen? Dan is dat geen enkel probleem. De bezorgkosten zijn geheel gratis maar als u besluit om de pallet zelf af te halen dan krijgt u wel 40 euro korting. Als u het vervoer hebt dan is dit zeker aan te raden. U vindt onze opslag in Barneveld.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn