Bereik per telefoon het UWV

uitkeringsinfo - Telefoon UWV

Het UWV is de instantie waar je terecht kunt wanneer je zonder een baan komt te zitten en je dus een uitkering nodig hebt om rond te komen. Andere situaties waarbij je via de telefoon met UWV contact kunt opnemen, zijn:

  • Wanneer je zwanger bent
  • Als je arbeidsbeperkt bent
  • Bij langdurige ziekte

Via de telefoon het UWV bereiken is vrij eenvoudig. Je neemt contact met hen op via het nummer 0900-0544. Je krijgt dan een keuzemenu te horen. Maak hier de juiste keuze en je krijgt de medewerker aan de telefoon die jou het beste kan helpen. Het is natuurlijk mogelijk om met uiteenlopende vragen en kwesties te bellen. Of je nu bijvoorbeeld wilt weten hoe het met je aanvraag voor je uitkering is of wat je moet doen als je de ziektewet ingaat. Via de telefoon het UWV deze vragen stellen is eenvoudig en het is ook nog eens snel gebeurd. Dit betekent dus dat je hier niet teveel tijd aan hoeft te besteden. Daarnaast staan ze je bij het UWV ook graag bij met hulp waar jij dat nodig hebt. Ga je bijvoorbeeld de ziektewet in, omdat je langdurig ziek bent? Dan voorzien ze je natuurlijk van alle informatie die je op dit gebied nodig hebt. Ook kunnen ze je bijvoorbeeld tips geven over hoe je zo snel mogelijk weer aan het werk kunt. Heb je veel te maken met het UWV? Dan is het handig om de telefoon van het UWV op te slaan op je telefoon of een andere plek waar je het snel terug kunt vinden. Je hoeft dan niet meer lang te zoeken naar het nummer, maar je kunt dan direct contact opnemen via de telefoon van het UWV.

Meer weten via de telefoon van UWV

Ga jij binnenkort je baan kwijt raken en ziet het er niet naar uit dat je snel een nieuwe baan zult vinden? Dan heb je in de meeste gevallen recht op een uitkering. Dit regel je natuurlijk allemaal via het UWV. Omdat je een aantal documenten in moet vullen hiervoor, verlopen de meeste dingen via de website. Dit wijst zich allemaal vanzelf, maar het kan natuurlijk zo zijn dat je ergens tegenaan loopt waar je niet zelf uit kunt komen. Het is dan handig om de telefoon van het UWV bij de hand te hebben en contact met ze op te nemen. Een medewerker zal je dan zo goed mogelijk verder helpen. Ook tijdens de procedure of je uitkering wel of niet wordt toegewezen kun je uiteraard bij vragen contact opnemen met de telefoon van het UWV. Ontvang jij juist al enige tijd een uitkering en heb je vragen over bijvoorbeeld je sollicitatieplicht? Pak de telefoon van het UWV erbij en laat je verder helpen. Ze kunnen je adviseren over verschillende zaken. Vind je het lastig om goede vacatures te vinden? Of lukt het je niet om de sollicitaties van deze maand door te geven? Laat dit weten aan een van de medewerkers en hij of zij zal er dan voor zorgen dat dit probleem zo snel mogelijk opgelost wordt.

Bel de telefoon van het UWV

Wil jij graag eerst proberen of je zelf de informatie kunt vinden die je nodig hebt? Neem dan zeker even een kijkje op de website van Uitkerings Info. Hier vind je over het algemeen alle informatie die je moet hebben om een duidelijk overzicht te hebben van de dingen die er aan de hand zijn. Bijvoorbeeld wat je allemaal moet doen om een uitkering aan te vragen of om meer duidelijkheid te krijgen over wat er gebeurt als je de ziektewet ingaat.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn