Afvallen met buikspieroefeningen

bestebuikspieroefeningen.nl - BuikspieroefeningenBen je het zat om rond te lopen met een buikje en wil je snel gewicht verliezen? Dan ben je bij http://www.bestebuikspieroefeningen.nl/ aan het juiste adres. Op deze website krijg je heel veel informatie over de beste manier waarop je buikspieroefeningen kunt uitvoeren. Ook kom je te weten welke buikspieroefeningen allemaal beschikbaar zijn voor jouw niveau. Dankzij deze website begin je binnen no time veel vet te verbranden en krijg je een mooi strak buikje! Hoe kun je snel veel vet verliezen?

  • Volg een goed dieet
  • Zorg voor voldoende beweging
  • Begin met buikspieroefeningen

Afvallen staat of valt met een goed dieet. Een goed dieet is niet per definitie een dieet waarbij je niks eet, integendeel. Wanneer je effectief en langdurig wilt afvallen is het belangrijk om de vetverbranding van het lichaam te verhogen. Dit doe je niet door weinig te eten maar juist door veel te sporten en door het doen van buikspieroefeningen. Wanneer je gewoon stopt met eten raakt het lichaam in paniek. Het denkt dat de aanvoer van voedingsstoffen wel eens definitief gestopt kan zijn. Het begint alle voedingstoffen die nog aanwezig zijn op te slaan in vet, zodat deze voedingsstoffen in de toekomst nog gebruikt kunnen worden. Dit is nou net wat je niet wilt. Door genoeg te sporten en door buikspieroefeningen dwing je het lichaam om opgeslagen brandstof te verbruiken. De vetlaag op je buik neemt hierdoor af en de buikspieren worden zichtbaar. Belangrijk bij een goed dieet is dus een combinatie tussen genoeg eten, voldoende beweging en buikspieroefeningen. Buikspieroefeningen werken zo goed omdat ze direct invloed hebben op de twee plekken waar je lichaam eigenlijk altijd vet opslaat: de buik en de billen. Dit zijn als het ware de reserve tanks van het lichaam. Met een dieet pak je de intake van nieuwe voedingsstoffen aan. Met buikspieroefeningen verbrand je al het vet dat het lichaam tot die tijd al had opgeslagen. Door gezond te eten en goed te sporten sla je dus twee vliegen in één klap! Tijdens een training moeten alle buikspieren getraind worden. De drie belangrijkste spiergroepen zijn de bovenbuikspieren, de onderbuikspieren en de schuine buikspieren. Je moet oefeningen in je programma opnemen die al deze gebieden aanpakken. Alle drie de zones moeten getraind worden om uiteindelijk dat felbegeerde six pack te krijgen. Geef niet te snel op, afvallen is een zware klus en kan dus zeker een tijdje duren. Meet je vorderingen over verloop van tijd om niet ontmoedigd te raken!

Buikspieroefeningen; de basics

Er zijn drie buikspieroefeningen die hier kort besproken worden. Deze zijn bij de meeste mensen waarschijnlijk wel bekend. Het gaat hier om de:

  • Crunch
  • Pushup
  • Ab roll out

De crunch is een vrij eenvoudige oefening waar je simpel mee kunt beginnen. Je gaat op de grond liggen met je handen gevouwen achter het hoofd. Zorg dat je voetzolen plat op de grond staan. Het is de bedoeling dat je met behulp van je buikspieren loskomt van de grond. Het is bij deze oefening erg makkelijk een beetje vals te spelen. Je kunt je armen gebruiken om je hoofd als het ware omhoog te trekken, zonder dat je de buikspieren hierbij aanspant. Je hebt hier alleen jezelf mee. Buikspieroefeningen zijn alleen effectief wanneer ze helemaal correct worden uitgevoerd. Mannen zijn sneller geneigd om een crunch om te zetten in een sit-up. Bij een sit-up komt je gehele bovenlijf los van de grond. Dit vergt een extra inspanning van de buikspieren.  De gewone crunch is bij vrouwen erg populair. Pushups zijn niet alleen goed voor de spieren in de schouder maar ook voor de buikspieren. Start door op de punt van je voeten te staan en jezelf met je handen in de lucht te houden. Vervolgens zak je rustig door je armen en duw je jezelf weer omhoog. Deze oefening kost aardig wat kracht. Sowieso zijn buikspieroefeningen vaak best zwaar, je zult dus even moeten doorbijten! Je kunt ook kiezen om te planken. Bij planken laat je jezelf op je ellebogen zakken en probeer je vervolgens zo lang mogelijk om je tenen te balanceren. Deze oefening is een regelrechte aanslag op alle buikspieren (en dus ontzettend goed!). Tot slot de ab roll out. Bij deze oefening beweeg je een rollend wiel naar voren en naar achter met behulp van je buikspieren. Je leunt hierbij op je knieën en bovenbenen. Deze oefening is erg zwaar en vergt veel kracht. Doe dit dus alleen op het moment dat je zeker weet dat je genoeg andere buikspieroefeningen hebt gedaan.

Je staat er niet alleen voor

Mensen die sporten voelen zich vaak eenzaam. Ze hebben het idee dat zij veel werk moeten doen voor oefeningen die andere mensen juist simpel vinden. Vergis je echter niet; iedereen zit in hetzelfde schuitje! Zeker wanneer het gaat om buikspieroefeningen is dit het geval.  Getrainde sporters moeten ook moeite doen om deze oefeningen goed uit te voeren. Op http://www.bestebuikspieroefeningen.nl/ vind je allerlei tips om snel en verantwoord een six pack te kweken. Je krijgt uitleg bij de diverse oefeningen en bovendien vind je tientallen gezonde recepten die je in je dagelijkse voeding kunt opnemen. Het is altijd goed om af te vallen. Overgewicht veroorzaakt veel gezondheidsproblemen. Vet dat rond vitale organen wordt opgeslagen maakt het voor deze organen lastig om nog goed te werken. Surf dus snel naar deze website en begin vandaag aan een nieuwe fase in je leven!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn