Mensen tillen vaak op een verkeerde manier

Teveel mensen tillen op een verkeerde manier. Zowel op werk als thuis gebeurt dit stelselmatig op een methode die acute rugpijn kan veroorzaken. Maar ook kan het op de langere termijn zorgen voor chronische gewrichtsklachten zoals knie-, heup- en rugpijn. Laat dit u niet overkomen dus surf naar step.nl want dit is de website waar u kunt leren tillen. Het lijkt zo simpel, tillen, maar dat is het niet. Als het u van kinds af aan verkeerd is aangeleerd dan is het moeilijk om hierin te veranderen. Uw hersenen zullen als automatisme uw ledematen op de verkeerde wijze aansturen. Naarmate u ouder en wat stijver wordt merkt u dat dit niet goed zit. Of het nu gaat om duwen, hijsen, tillen of bukken, klachten liggen op de loer. Bij praktische beroepen is het van groot belang dat u de juiste technieken kent zodat u geen lichamelijke klachten krijgt. Een bouwvakker moet bijvoorbeeld veel zware dingen tillen. Van bakstenen tot aan ramen en van zwaar gereedschap tot aan betonpalen. Dit gaat allemaal ten koste van uw rug, zeker als u er niet voor zorgt dat u verantwoord tilt. Wist u dat u volgens de Arbowet maar 23 kilo mag tillen? Als het gewicht daar boven uitkomt, moet u met minstens twee mensen het object dragen. En als dat object boven de 50 kilo uitkomt dan moet u zelfs vervoer regelen.

U leert bij tillen aan de hand van een simpele methode

Er zijn diverse tiltechnieken maar die van step.nl is verreweg de beste. Wilt u als werkgever dat uw werknemers op een verantwoorde wijze werken zonder aan efficiëntie in te boeten? Neem dan eens contact met ons op. U kunt met zijn allen op training komen. Laat ons weten hoe groot uw groep is en wanneer het u het beste uitkomt, dan plannen we u zo snel mogelijk in. Tijdens deze training leren jullie om verantwoord om te gaan met jullie eigen lichaam. Niet langer tillen vanuit de vervaarlijk zwakke onderrug. Het gewicht moet verdeeld worden over allerlei belangrijke gewrichten in uw lichaam. Zo is het een stuk gezonder als u vanuit uw knieën tilt. Misschien bent u bang dat de productiviteit afneemt. Maar niets is minder waar!

  • Want uw collega’s voelen zich energieker als ze weten hoe ze het beste kunnen sjouwen.
  • Uw medewerkers zijn minder snel uit de roulatie want ze krijgen minder snel blessures.
  • En dat betekent dat u minder geld kwijt bent aan mensen die in de Ziektewet zitten.

Nooit meer knie- en rugklachten

Ziet u het wel zitten om uw team te leren tillen? Meldt u dan vrijblijvend aan. U krijgt van ons een offerte met daarin de kosten en een overzicht van de technieken die u worden aangeleerd. Als u eerst graag de kat uit de boom kijkt dan kunt u uw vragen aan ons mailen. Onze klantenservice staat voor u klaar. Step is een landelijke organisatie die er op gericht is om de ergonomie binnen elk bedrijf te verbeteren. Voor bedrijven waar hun werknemers veel moeten tillen is het belangrijk dat dit binnen de perken blijft. Leer om te tillen zodat er geen letsel kan ontstaan. Maar ook voor mensen die veel kantoorwerk verrichten liggen lichamelijke klachten op de loer. De bekende muisarm is een voorbeeld maar ook nekklachten. Zeker als u zonder beweging vele uren achter elkaar naar het beeldscherm staart. Ook voor hen bieden wij handige trainingen aan. Wij onderzoeken uw bedrijf en kunnen uw personeel preventief trainen. Ook bestaande klachten kunnen we voor u uit de weg ruimen en ten slotte bieden we individuele trainingen aan.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn