Leren beleggen, wil jij dat ook?

Wil jij weten hoe je moet leren beleggen, wat dat inhoudt en wat je ermee kunt bereiken? Open een nieuw tabblad, zoek leerzelfbeleggen.com op en lees dan snel verder en leer hoe je het beste kunt leren beleggen om het hoogst mogelijke rendement te behalen. De laatste tijd zijn er veel mensen bang geworden als het om beleggen gaat. Beleggen leren is echter helemaal niet eng, als je het voorzichtig aanpakt. Hoe je dat doet?

De stappen die je moet nemen om succesvol te beleggen

Er zijn uiteraard een aantal stappen die je moet nemen om succesvol te leren beleggen. De eerste stap heb je al succesvol genomen, dat is je inlezen. Je bent niet voor niets op deze website terecht gekomen toch? Steeds meer mensen beleggen en je kunt tegenwoordig op veel manieren beleggen. Voor een beginner kan dat in sommige gevallen best even schrikken zijn. Al die nieuwe producten, al die nieuwe manieren, het is toch wel erg veel. Laten we daarom beginnen met de basis, de absolute basis. Veel beginners ebben het over beleggen zonder dat ze weten wat dat is, de basis het belangrijkst en daarom moeten we daar beginnen. Stel jezelf de eerste vraag in deze reeks stappen. Waarom wil je eigenlijk beleggen? Beleggen heeft invloed op de manier waarop je aan het beleggen gaat. Als je veel geld inlegt loop je veel risico en als je minder geld inlegt zul je veiliger zitten omdat je minder risico neemt. Een stabiel vermogen opbouwen voor later is een goed idee, dan kun je lange termijn gaan beleggen. Leren beleggen op de lange termijn is zinvol voor iedereen – elk mens kan het. Als je maar een beetje geduld hebt, want het duurt natuurlijk wel even voordat je je geld terug ziet. De risico’s zijn kleiner maar dit zie je ook terug in het te behalen rendement. Het wordt nu iets duidelijker, want wat naar voren komt is dat beleggen op de lange termijn minder geld oplevert. Dat wordt nu wel gezegd maar als je het goed aanpakt kan het alsnog ontzettend veel geld opleveren. Je moet ervoor zorgen dat jij weet waar je aan begint. Je moet doorhebben hoe de markt werkt. Waar kun je in beleggen? Dat lees je in dit laatste deel.

Leren beleggen: waar kun je allemaal in beleggen? 

Je kunt in goud beleggen, maar ook in cryptomunten. Makkelijk gezegd is dat digitaal geld. Denk maar eens aan de Bitcoin, als jij wilt leren beleggen dan zal dit ongetwijfeld ook voorbij komen, de Bitcoin. Leren beleggen is mooi, want je kunt niet alleen in deze dingen beleggen maar ook in een heleboel andere soorten dingen. Grondstoffen of overige valuta behoren namelijk ook tot de mogelijkheden. Het is echter onverstandig om in al deze producten tegelijk te beleggen, je kunt het beter beperken tot een van deze. De populairste soorten beleggingen voor als je wilt leren beleggen staan hier opgesomd.
  • Beleggen in aandelen
  • Beleggen in vastgoed
  • Beleggen in Bitcoins
  • Beleggen in zilver
  • Beleggen in goud
Zoals je ziet komt de Bitcoin hier ook weer naar voren. Deze digitale munt heeft sinds de oprichting in 2010 erg veel meegemaakt. Je leest er meer over in ons volgende artikel. 
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn