Lasersnijden metaal

Lumahengelo - Lasersnijden metaalHet lasersnijden van metaal is precisiewerk. Hoe groot uw metalen platen dan ook mogen zijn, het lasersnijden van metaal komt vaak neer op millimeterwerk. Immers, gebouwen worden er mee bekleed en boten, auto’s en vliegtuigen worden ervan gemaakt. Tot aan vele kleinere huishoudelijke of elektronische artikelen. Kijkt u eens om u heen en u zult zien dat u in uw huiskamer of waar u deze tekst dan ook leest, omringt zult zijn van metalen producten. Al dit metaal moet op maat gesneden worden. Een simpel stanleymesje of een zaag is niet voldoende. Zeker niet als dit in bulk moet gebeuren en dat is wel vaak het geval omdat dit de productiesnelheid verhoogt. Dat is dan ook waar het lasersnijden van metaal om de hoek komt kijken. Hebt u een bouwbedrijf of een fabriek en hebt u behoefte aan het lasersnijden van metaal? Kijkt u dan eens op onze website: lumahengelo.nl. We zijn specialisten in het lasersnijden van metaal. Met een grote precisie kunnen we tonnen metaal verwerken. Het lasersnijden van metaal van een dergelijke omvang kunt u natuurlijk ook zelf doen op uw eigen terrein. Maar u hebt hier waarschijnlijk enkel extra werk van. Dan kunt u het maar beter uitbesteden aan een bedrijf dat hier zijn vak van heeft gemaakt. En dat zijn wij. Komt u voor het lasersnijden van metaal bij ons aankloppen. Voordat u met ons in zee gaat nodigen we u uit voor een kopje koffie. We leiden u over ons machinepark rond waar u al onze precisie-instrumenten kunt bekijken. U ziet ze meteen in actie en hopelijk overtuigd het u ervan om het lasersnijden van metaal in het vervolg door ons te laten doen. Bent u overtuigd maar wilt u wel graag weten wat u dit zoal gaat kosten? Geen probleem, na de rondleiding bespreken we graag de details met u en stellen we een vrijblijvende offerte voor u op. Bespreekt u dit rustig met de rest van het bestuur en besluit dan of het de kosten en de moeite waard zijn.

Lasersnijden? Metaal kunnen wij aan

Wij hebben drie machines voor het lasersnijden van metaal. Ze voldoen aan alle wettelijke voorwaardes en worden dagelijks door ons gekalibreerd. U wilt immers geen afwijking op uw eindresultaat. De tolerantie zal plusminus niet meer dan 0.1 millimeter zijn. En dat op meters plaatmateriaal! U zult het niet eens merken als er een dergelijk verschil is ontstaan. De diktes voor het lasersnijden van metaal is afhankelijk van het type metaal. In principe zijn er drie metaalsoorten waar we dagelijks mee werken:

  • We kunnen staal tot 20 millimeter snijden,
  • Roestvrijstaal tot 15 millimeter
  • En aluminium tot 10 millimeter.

Dit zijn de meest voorkomende metalen die in de industrie op grote schaal worden gebruikt. Het is wel mogelijk om andere metalen zoals koper, tin of nikkel te snijden maar deze metalen worden vrijwel nooit als plaatmateriaal gebruikt. Mocht u hier toch eens de behoefte aan hebben, omdat u bijvoorbeeld eenmalig dit materiaal nodig hebt voor een speciaal product, dan kunt u zeker bij ons aankloppen. Wij gaan dan op zoek naar de beste oplossing. Het kan zo zijn dat we tijdelijk een speciale laser inhuren of onze huidige lasers aanpassen zodat we ook dit materiaal aankunnen. Samen met u zoeken we naar de beste oplossing waarbij de kosten voor ons en voor u zo laag mogelijk blijven. Als u aan het lasersnijden van metaal denkt, dan denkt u waarschijnlijk aan platen die op maat worden gesneden. Wist u dat we tegenwoordig ook andere profielen uit kunnen snijden? Zoals kokerprofielen: stalen kokers zoals tafelpoten maar die ook ter ondersteuning van daken worden gebruikt. U kunt met ons alle kanten op!

Neemt u gerust een kijkje op onze website

Naast het lasersnijden van metaal kunnen we nog meer voor u betekenen. Want we kunnen natuurlijk exact lasersnijden van metaal, maar veel mensen hebben graag snelle levertijden. Doordat het onmogelijk is om grote hoeveelheden metaal direct aan te leveren als we dit eerst nog op maat moeten snijden, hebben we ook een grote hoeveelheid steevast op voorraad. Maar dan wel in standaardafmetingen. Voor veel klanten zijn die afmetingen juist waar men naar op zoek is. Mocht u toch een speciaal project hebben, dan gaat het wel iets langer duren. We hebben naast staalproducten ook allerlei zogenaamde non-ferro materialen. Dat betekent dat er geen ijzer als basisgrondstof in deze legeringen is verwerkt. Legeringen zoals messing en elementen zoals aluminium en koper zult u dan ook bij ons vinden. Naast vlakke platen liggen er ook geperforeerde platen en traanplaten in de materiaalstelling die u via onze website kunt aanvragen. Er zijn diverse manieren om metalen te bewerken. Zowel snijden als lassen maar ook op manieren zodat u metaal met elkaar kunt verbinden. Denkt u daarbij aan ponsen, draaien en frezen. Wij kunnen dit allemaal naast lasersnijden van metaal. Wacht dan ook niet langer maar maak vandaag nog een afspraak met ons. U kunt ook enkel advies opvragen of alvast online een offerte opvragen door ons te bellen of te e-mailen. Onze klantenservice staat voor u klaar om alle vragen omtrent lasersnijden van metaal, lassen, poedercoaten et cetera te beantwoorden. Uiteraard beschikken wij over de ISO-certificaten die nodig zijn om dit werk te mogen uitvoeren. Dat is niet alleen in uw voordeel want het gaat ook om de veiligheid van onze collega’s. Dit werk is niet zonder gevaren en daarom trainen onze medewerkers in EHBO en veiligheid.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn