Hulp bij burn-out welzijnspraktijk Aandacht

Heb je het idee dat je tegen een burn-out aanzit? Sommige mensen gaan maar door tot ze op een bepaald moment tegen hun eigen grenzen aanlopen. Wanneer dat eenmaal het geval is, is die grens al meerdere malen verlegd. Het is belangrijk om hulp bij burn-out te vragen, zeker als je niet precies weet of je wel of geen burn-out hebt. Hoe weet je precies dat je een burn-out hebt of dat je moet oppassen dat je die niet ontwikkelt? Dat is een vraag die veel gesteld wordt en waarop ik je in deze tekst het antwoord wil geven. Wanneer wordt het tijd om hulp bij burn-out in te schakelen en hoe kunnen we op de eerste plaats herkennen dat we onze grenzen overschrijden; dat is waar ik het vandaag over ga hebben. Voor veel mensen is hulp bij burn-out vragen niet zo makkelijk. Dat heeft vaak niet in de laatste plaats te maken met trots en een zekere schaamte om toe te geven dat men hulp nodig heeft. Het wordt als een zwakte gezien om uit te reiken naar hulp bij burn-out en dus wordt die hulp bij burn-out zo lang mogelijk uitgesteld. Het zijn vaak juist de mensen die veel hooi op hun vork nemen en bekend staan als flink en sterk, die zich in een burn-out werken. Laat ik beginnen met de signalen van een burn-out. Hoe weet je nou dat je tegen een burn-out aanzit. Helaas dienen de tekenen van een burn-out zich altijd aan wanneer je al tien kilometer voorbij je grens bent gegaan. Dat is heel jammer, want het verder je die grens overschrijdt, hoe langer het herstel duurt. Mensen hebben over het algemeen een houding van; het valt wel mee. Ik maak nog even dit af of ik maak nog even dat af, maar dat is juist een houding die er voor zorgt dat je steeds met kleine of grotere stappen je grens overgaat. Wat merk je precies als je te veel hooi op je vork hebt genomen? 

  • Je kunt je ontzettend moe voelen en zwaar ik het lichaam
  • Je kunt heel veel onrust ervaren, een gevoel van niet weten wat je met jezelf aanmoet
  • Veel vrouwen hebben last van hun buik of hormonale schommelingen

Hulp bij burn-out vragen is niet om je voor te schamen

Herken je een van de bovenstaande klachten? Dan is hulp bij burn-out via aandachtheelt misschien iets waar jij nu aan moet gaan denken. Ik wil graag benadrukken dat je niets hebt om je voor te schamen. Iedereen heeft wel eens hulp nodig. De reden dat veel mannen en vrouwen met burn-out klachten ook fysieke klachten ontwikkelen, is omdat het lichaam en de geest met elkaar in verbinding staan en eigenlijk niet los van elkaar kunnen worden gezien. Wanneer je lichaam geen moment rust krijgt of niet voldoende, dan zal op den duur ook je hormoonhuishouding uit balans raken. Het kost dan ook veel tijd om weer helemaal te herstellen van een burn-out. 

Aandachtheelt.nl

Heb jij het idee dat je te veel hooi op je vork hebt genomen en wordt het tijd voor hulp bij burn-out? Ga dan naar de website van aandachtheelt.nl en ontdek wat wij voor je kunnen betekenen. Hoe eerder je aan de bel trekt hoe beter. Het is belangrijk dat je nu aandacht maakt voor jezelf en voor je herstel. Doe dat dan ook, want dat is een noodzaak voor jouw fysieke en mentale welzijn. Neem contact op voor meer informatie via de website van Welzijnspraktijk Aandacht. De eerste stap naar heling zet je hier.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn