Houten treinbaan kopen voor jouw kind?

Ben jij op zoek naar leuk speelgoed voor jouw kind? Overweeg dan eens een houten treinbaan te kopen! Dergelijke treinbanen zijn al decennialang populair onder kinderen en dat is niet voor niets het geval. Je hebt hiermee heel veel verschillende mogelijkheden, er kunnen steeds weer andere trajecten gemaakt worden. Een houten treinbaan is bovendien voor zowel jongere als oudere kinderen erg leuk om mee te spelen. Er is maar weinig speelgoed waar ze echt veel jaren mee spelen, maar deze treinbanen blijven door de jaren heen leuk om mee aan de slag te gaan.

Spelen met houten treinbaan

Alle kinderen hebben eigenlijk speelgoed nodig. Niet alleen om zichzelf mee te vermaken, het helpt hen ook bij hun ontwikkeling. Ze kunnen er hun creativiteit mee aanspreken en hun verbeelding bij gebruiken. Maar een houten treinbaan bijvoorbeeld helpt ook bij het ontwikkelen van het inzicht. Je kunt steeds andere opstellingen maken met de losse onderdelen, maar je moet dan wel nadenken hoe dit allemaal op elkaar aan moet sluiten. Zo worden al spelenderwijs verschillende vaardigheden ontwikkeld en dat is natuurlijk de mooiste manier om iets te leren. Zoals gezegd vinden kinderen van verschillende leeftijden het leuk om met een houten treinbaan te spelen. Hoe kan dit nu? Doordat de verschillende onderdelen gemakkelijk aan elkaar te maken zijn, kunnen kleine kinderen hier al goed mee uit de voeten. Tegelijkertijd zijn er verschillende losse onderdelen bij te kopen, waardoor je de treinset steeds groter kunt maken. De mogelijkheden worden daarmee ook groter, je kunt grotere en ingewikkeldere trajecten creëren. Door deze uitbreidingsmogelijkheden blijft het ook voor oudere kinderen leuk om met een houten treinbaan te spelen. Doordat het gemaakt is van een sterk materiaal, blijft het ook jarenlang goed. Verschillende generaties kunnen er mee spelen zonder dat het kapot gaat!

Onderdelen en sets

Als jij jouw kind aan de slag wilt laten gaan met een houten treinbaan, dan is het aan te raden om eerst een basisset te kopen. Hiermee kan een klein traject aangelegd worden en er zit een treintje bij om mee te kunnen rijden. De basisset kun je vervolgens uitbouwen met verschillende onderdelen. Je kunt dan denken aan losse rails en een railbrug, maar ook aan:

  • stations
  • locomotief remises
  • windmolens
  • treintunnels
  • wissels
  • stootblokken

Zo kun je de set dus steeds meer uitbreiden en dat maakt de mogelijkheden tijdens het spelen ook steeds groter! Je kunt het spoor steeds langer maken en er steeds meer omheen bouwen. Moet je er nu op letten van welk merk je iets koopt? Niet als je de houten treinbaan, onderdelen en accessoires bij Het Speelgoedpaleis aanschaft. Sommige merken sluiten namelijk perfect op elkaar aan en Het Speelgoedpaleis verkoopt alleen die merken die je in combinatie met elkaar kunt gebruiken. Zo weet je zeker dat het allemaal bij elkaar past en dat je dus gerust een uitbreidingsset er bij kunt kopen! Is jouw kind binnenkort jarig of ben je op zoek naar een leuk idee voor de kinderen voor een cadeautje voor Sinterklaas of Kerst? Dan is het dus zeker geen gek idee om een houten treinbaan te kopen bij Het Speelgoedpaleis!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn