Gun je kinderen het plezier dat ze verdienen met een Proline trampoline

Buitenplezier-online - Proline trampolineHet is tegenwoordig erg populair om een trampoline in de tuin te plaatsen voor de kinderen. Waarom dat opeens een ding is geworden is niet bekend, feit is wel dat 1 op de 10 tuinen verfraaid wordt door een trampoline. Het is een leuk tijdverdrijf natuurlijk voor de kinderen om af en toe lekker op en neer te springen, maar ouders maken zich nogal eens ongerust over de veiligheid. Een kind kan er bijvoorbeeld naast vallen of tussen de veren vallen en dan zijn de rapen natuurlijk gaar. De vraag is dan ook of alle trampolines even gevaarlijk zijn en wat er eventueel aan te doen is om de veiligheid te verbeteren. Een Proline trampoline is een goede keuze als je een trampoline voor je kinderen wilt kopen en ook hun veiligheid wil garanderen. Een trampoline is ook voordelig voor de ouders zelf. Kinderen hebben een overschot aan energie, helemaal als ze toegang hebben tot zoetigheid met suikers. Dit maakt de kinderen soms zo actief dat ouders ADHD vermoeden. Toch hebben weinig kinderen ADHD en zijn gewoonweg erg druk omdat ze kind zijn. Het kan voor de ouders echter nog wel eens een opgave zijn om die energie goed te handhaven. Daarom is een Proline trampoline een goed idee, want doordat de kinderen een middagje op en neer springen heb je er ten eerste voor gezorgd dat ze even onder de pannen zijn en ten tweede is het zo dat de kinderen na de trampoline activiteit een hoop van hun overtollige energie zijn kwijtgeraakt. Vaak is het ook een probleem met kinderen dat ze te weinig fysieke activiteiten uitoefenen. Met de komst van de tv en de computer is het leven van een kind steeds minder actief en daardoor worden kinderen drukker, want al die energie moet er toch uit. Het is niet vreemd dat de meldingen van ADHD steeds meer aanwezig zijn in een maatschappij die wordt gedomineerd door computers en andere technologie waarin kinderen minder sporten en minder buiten spelen. Daarom is een Proline trampoline dus een goed idee. De kinderen kunnen hun energie kwijt en ouders kunnen even rustig ademhalen door de kinderen de gelegenheid te geven om te bewegen en te spelen. Een Proline trampoline is dus goed wat betreft de uitlaatklep van kinderen, maar is een Proline trampoline ook veilig? Een Proline trampoline is zeker veilig, sterker nog, het is één van de veiligste modellen op de trampolinemarkt. Hieronder kun je verdere informatie vinden over de verschillende soorten Proline trampolines.

Een Proline trampoline die past bij je kinderen

Er zijn verschillende trampolines te krijgen en de mate van veiligheid kan per trampoline verschillen. Er wordt bij de modellen van Proline trampolines ook rekening gehouden met de leeftijd van de kinderen. Jonge kinderen die nog niet de volledige controle over hun motoriek hebben kunnen het beste spelen op een trampoline met een net rondom de Proline trampoline. Dit zorgt ervoor dat de kinderen niet buiten de trampoline kunnen vallen, maar altijd veilig weer op het springzeil van de Proline trampoline terecht komen. Oudere kinderen kunnen natuurlijk ook van dit soort trampolines gebruik maken, maar zij vinden het vaak fijner als er geen net is. Daar komt bij dat oudere kinderen wel tegen een stootje kunnen. Dus mocht er onverhoopt toch iets misgaan, dan is dat geen ramp. Elke Proline trampoline is zo gemaakt dat de kinderen nooit te hoog kunnen springen. Daardoor kunnen ze ook nooit een echte smak maken. Het is echter altijd verstandig om de Proline trampoline in een grasveld te zetten. Mocht een kind er wel naast vallen, dan valt het kind altijd in het zachte gras. Het is dus niet per se de onveiligheid van de trampoline zelf, maar vaak de locatie van de trampoline die voor de ongelukken zorgt. Als ouder moet je soms ook een beetje accepteren dat kinderen brokken maken. Op de fiets kan een kind vallen, als het kind hardloopt kan hij/zij vallen en als het kind op en neer springt op een trampoline kan hij/zij ook vallen. Dit hoort bij het groeiproces van een kind en je kunt je kinderen dus ook niet tegen alle mogelijke gevaren beschermen.

De verschillende soorten trampolines

Als je besluit een Proline trampoline te bestellen dan doe je er goed aan om eerst even te kijken op de website wat er zoal te krijgen is. Op de website van buitenplezier-online.nl vind je een handig overzicht van verschillende trampolines. Hieronder vind je een kleine greep uit de totale selectie.

  • Ronde Proline trampoline
  • Rechthoekige trampoline
  • Inground trampoline
  • Trampoline met veiligheidsnet

Zoals je al kunt zien is een trampoline niet een eenzijdig product. Je hebt veel keuze. Een inground trampoline is een andere manier om de veiligheid te verbeteren. Met een inground trampoline graaf je een kuil onder het springzeil. Op deze manier is de trampoline dus veel dichter bij de grond en kan een kind er dus zonder al te veel brokken naast vallen. Deze inground trampoline is ook een stuk stabieler dan een trampline die boven de grond geplaats wordt. Voor veiligheidsoverwegingen is een inground trampoline dus een goed idee. Nadeel is wel dat je een kuil moet graven in je gazon. Voordeel daarvan is wel weer dat de aanblik van je tuin niet door een hoge trampoline verstoord wordt. Je hebt er nauwelijks erg in dat je een trampoline in de tuin hebt.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn