Een vijver ontwerpen die bij u past

Vele mensen kiezen ervoor om een vijver te ontwerpen voor in de voor- of achtertuin. Daarbij wordt al heel snel gekozen voor geijkte vormen en manieren om een vijver aan te leggen, maar door een vijver te ontwerpen die echt een toevoeging is in de tuin en volledig in lijn is met alles in de omgeving, wordt dit prachtige waterelement opeens deel van het geheel. Het is daarom belangrijk om een vakman in te schakelen die weet waarop u moet letten bij de aanleg van vijvers.

Een vijver ontwerpen doet u niet zomaar

Er zijn allemaal factoren waarbij u rekening moet houden met het ontwerpen van een vijver. Denk daarbij aan:

  • De ligging in de tuin
  • Het type tuin
  • Het type huis
  • De diepte van de vijver
  • Toevoer van water naar de vijver
  • De gewenste flora en fauna
  • Gewenste fonteinen of watervallen
  • Andere waterelementen
  • Een eventueel kindvriendelijk ontwerp

Dit zijn slechts enkele van de elementen die mede bepalend zijn bij het proces van het vijver ontwerpen. We zullen ze stuk voor stuk doorlopen, om zo een goed beeld te schetsen en om inzichtelijk te maken waarom de inschakeling van een expert bij dit soort vijver ontwerpen belangrijk is. Aller eerst kijkt men naar de ligging in de tuin in de tuin, het type tuin en het type huis. Deze drie elementen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Is het bijvoorbeeld een landschappelijke tuin, waarbij de vijver als een natuurlijk element terug moet komen in het geheel. Of gaat het om een strak vormgegeven tuin, met rechte lijnen, waarbij het juist belangrijk is om een moderne uitstraling toe te passen. Daarnaast is het erg belangrijk om te bepalen of de gewenste invulling van de vijver in de tuin past bij het huis, of de verhoudingen met elkaar overeenstemmen, of de ligging gunstig is ten opzichte van weersinvloeden en of er eventueel rekening moet worden gehouden met buren, aangelegde toevoer- of afvoer van en naar het huis, bijvoorbeeld voor elektra, riolering, et cetera. Dit is mede bepalend voor de diepte van de tuin. Een vijver ontwerpen gebeurt dus niet willekeurig, maar zeer doordacht. Denk u bijvoorbeeld maar eens aan omringende bomen en het netwerk aan wortels dat er daardoor ondergronds aanwezig kan zijn.

De overige bepalende factoren

Wilt u een vijver laten ontwerpen, schakel dan een expert in, zoals Jollygard, die al voor vele mensen vijver ontwerpen heeft mogen maken. De kennis en ervaring die dit bedrijf heeft gaat verder dan het ontwerpen van een vijver, maar ook de flora en fauna wordt in ogenschouw genomen en de wensen die u daarbij heeft. Net als met de waterelementen als fonteinen, watervallen, de altijd populair zijnde molensteen, et cetera. De ligging is daarnaast ook bepalend voor de toevoer van het water. Veel mensen houden er geen rekening mee dat op hete dagen het water verdampt, zeker wanneer fonteinen en watervallen worden gebruikt en het water daarmee eerder opwarmt. Jollygard is een professioneel bedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in het ontwerpen van vijvers waarbij rekening wordt gehouden met al deze factoren. Een vijver ontwerpen kunt u daardoor beter overlaten aan vaklieden die weten wat er moet gebeuren, waaraan een vijver moet voldoen en welke materialen u het beste kunt gebruiken. Met het portfolio op de website jollygard.nl tonen zij aan dat ze op diverse manieren hun kennis en ervaring hebben toegepast voor het ontwerpen van vijvers die passen bij tuin, pand en uw wensen. Neemt u vrijblijvend contact met hen op om uw situatie en uw wensen met hen te bespreken. Zij denken graag met u mee in de creatie van de perfecte vijver.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn