De eerste echte fiets van je kind is een kinderfiets van 12 inch

Wij Nederlanders zijn een fietsend volk. We gaan graag met de auto wanneer dat mogelijk is, maar fietsen zit in ons bloed. Al vanaf zeer jonge leeftijd leren we fietsen. Dat gaat in het begin met vallen en opstaan, soms letterlijk, maar op den duur is de fiets onafscheidelijk van de fietser. Vooral op jonge leeftijd, tussen 4 jaar en 22 jaar, is de fiets hét vervoersmiddel. Kinderen kunnen naar school fietsen op de fiets, ze kunnen naar hun vriendjes en vriendinnetjes en het is voor kinderen ook gewoon leuk om lekker te fietsen. Als de kinderen wat ouder zijn, dan moeten ze vaak met de fiets naar de middelbare school en als ze eenmaal gaan studeren, dan is de fiets onmisbaar in de stad. Zodra kinderen fatsoenlijk kunnen lopen is de volgende stap om ze te leren fietsen. Een kind van ongeveer 3 jaar kan heel uit goed de voeten met een kinderfiets van 12 inch. Een kinderfiets van 12 inch is in principe geschikt voor kinderen van 3 tot 4 jaar. Maar het is altijd verstandig om niet alleen maar naar de leeftijd te kijken. Het ene kind groeit als kool, terwijl het andere kind het rustig aan doet en dus wat kleiner is. Als je zeker wilt weten of een kinderfiets van 12 inch geschikt is voor jouw kind, kijk dan naar de kledingmaat van je kleine. Als zijn of haar kleren een gemiddelde maat hebben die tussen de 92 en 98cm ligt, dan kun je met een gerust hart een kinderfiets van 12 inch kopen. Het gaat erom dat je kind met de voeten de grond kan bereiken. Dit is natuurlijk vanwege de veiligheid van je kind. Daarom moet je goed kijken naar het formaat van de fiets en het formaat van je kind. Deze moeten samen als het ware een perfecte match vormen. Een ervaren fietser kan immers prima uit de voeten op een fiets die de groot is, maar een kind dat nog moet leren om te fietsen en dus nog geen ervaring heeft, die moet gewoon met beide benen de grond kunnen bereiken. Koop daarom nooit een kinderfiets die te groot is voor je kind. Ouders denken vaak dat fietsen gelijk zijn aan kleding en dat kinderen er als het ware in kunnen groeien. Dat is waar, maar zolang ze er nog niet in zijn gegroeid, kunnen ze de fiets niet op een verantwoorde wijze besturen.

Een stevige kinderfiets 12 inch van hoogwaardige kwaliteit vind je op leukekinderfietsen.nl

Als je kind bijna jarig is en de leeftijd bereikt voor een kinderfiets van 12 inch, dan is het leuk om hem of haar te verassen met een mooie fiets. Een groots cadeau als een echte fiets doet het altijd goed bij jonge kinderen. Via leukekinderfietsen.nl heb je de keuze uit veel verschillende soorten van kinderfietsen. Je kunt hier dus een kinderfiets van 12 inch bestellen, maar ook andere formaten zijn ruim vertegenwoordigd op de site zoals:

  • Kinderfiets 14 inch
  • Kinderfiets 16 inch
  • Kinderfiets 18 inch
  • Kinderfiets 24 inch

Als je via leukekinderfietsen.nl bestelt, dan weet je in ieder geval zeker dat je de beste kwaliteit zult ontvangen.

Ontdek het assortiment via de website

Als je direct wilt weten wat je mogelijkheden zijn, dan kun je het beste direct naar de website toekomen. Hier vind je een overzicht van alle kinderfietsen. Je kunt dan bijvoorbeeld gelijk filteren via het aantal inch zodat je alleen de fietsen met de juiste maat te zien krijgt. Hier kun je dan eenvoudig een keuze uit maken en een mooie kinderfiets van 12 inch selecteren.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn