De drievoudige werking van TENA producten

Incontinentie komt wereldwijd voor, zowel onder mannen als onder vrouwen. Alhoewel het risico op plasproblemen met het verstrijken van de leeftijd groeit, kunnen er nog meer oorzaken aan ten grondslag liggen. Denkt u hierbij bijvoorbeeld aan lichamelijke aandoeningen die een invloed hebben op de blaas, de bekkenbodem of de communicatie tussen de blaas en de hersenen. Wat de oorzaak van incontinentie ook is, het huidige aanbod aan TENA Lady hulpmiddelen zorgt ervoor dat niemand zich hoeft te laten beperken. TENA producten bieden u een drievoudige werking: tegen doorlekken, geurtjes en een vochtig gevoel.

Bescherming tegen doorlekken

Draagt u incontinentiemateriaal van TENA Lady, dan hoeft u zich -mits u uw producten tijdig verwisselt- geen zorgen te maken over eventueel doorlekken. Het incontinentiemateriaal van dit wereldwijd bekende merk is namelijk zó ontworpen, dat u te allen tijde droog blijft. Aan het oppervlak bevindt zich een bepaalde zone die de urine snel wegleidt. Deze wordt vervolgens diep vastgehouden. De urine wordt omgezet in een soort gel, die droog aanvoelt. Zo blijft én voelt u zich droog.

Bescherming tegen die onaangename ammoniakgeur

Dat urine geen aangename geur heeft, weten we allemaal. Dit wordt veroorzaakt door de ammoniak die het bevat. Die ammoniak ontstaat omdat ons lichaam aminozuren uit eiwitten afbreekt. De lever zet deze ammoniak vervolgens om in ureum, die met de urine wordt uitgescheiden. Een natuurlijk proces, maar ook een natuurlijk product dat we liever niet ruiken. TENA Lady heeft daar iets op bedacht door alle incontinentiematerialen van actieve microfresh pareltjes te voorzien. Deze pareltjes sluiten de urine om en verminderen de ammoniak. De kans op onaangename geurtjes wordt zo een stuk kleiner!

Bescherming tegen een vochtig gevoel

Omdat de incontinentiematerialen van TENA Lady met een sterk absorberende kern zijn uitgerust, heeft u ook altijd een droog gevoel. Natuurlijk kan een hulpmiddel niet grenzeloos worden gebruikt, dus op tijd verwisselen is hiervoor wederom wel een voorwaarde. Het sterkte absorptievermogen van de hulpmiddelen betekent naast een gegarandeerd droog gevoel ook dat uw huid niet in aanraking komt met de schadelijke stoffen die urine bevat. De kans op een rode, gevoelige of zelfs pijnlijke huid wordt zo een heel eind teruggedrongen.

Eén product per keer gebruiken

TENA incontinentiemateriaal kan u van een dusdanige mate van veiligheid voorzien, dat u absoluut niet bang hoeft te zijn voor doorlekken of andere vervelende probleempjes. Veel mensen maken desondanks toch onbedoeld de fout twee producten tegelijk te dragen. Ze verkeren bijvoorbeeld in de veronderstelling dat een inlegger en een broekje goed te combineren zijn en extra bescherming bieden, omdat de gevolgen van een eventuele volle inlegger worden ondervangen door het broekje. Niets is echter minder waar. Het dragen van twee producten maakt de kans op ongelukjes juist groter.

Maandverband en inlegkruisjes vormen geen alternatief

Incontinentiemateriaal beschermt u en uw huid. Vervangt u de producten regelmatig om een broeierig effect en irritaties te voorkomen en neemt u als u van huis gaat ook altijd voldoende materialen mee om uzelf tijdig te kunnen verschonen. Regulier maandverband of inlegkruisjes is ten strengste afgeraden. Deze producten beschikken niet over het benodigde absorptieniveau en zijn ook niet in staat om de van urine afkomstige ammoniakgeur tegen te gaan. Urineverlies vereist te allen tijde incontinentiemateriaal.

De productcategorieën van TENA

Heeft u pas recent te maken gekregen met incontinentie, dan kan het zijn dat u door de bomen haast het bos niet meer ziet bij het zoeken naar het geschikte incontinentiemateriaal. U heeft de keuze uit inleggers, broekjes en slips (luiers), maar TENA heeft inmiddels ook heel wat verschillende lijnen ontworpen die elk een specifiek doel dienen. Wilt u meer weten over de verschillen tussen TENA Discreet, TENA Lady,TENA Flex, TENA Pants en andere lijnen? Schroomt u zich dan niet uw huisarts te benaderen voor adviezen hieromtrent. Ook kunt gemakkelijk en discreet online advies krijgen. Ga hiervoor naar dé TENA specialist Hulpmiddelonline.nl.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn