Dashcam voor bewijsmateriaal

123carcam - DashcamAls u zich met de auto op de weg begeeft, zorgt u er natuurlijk voor dat u het andere verkeer goed in de gaten houdt en dat u geen ongelukken veroorzaakt. Niet iedereen is hier echter mee bezig en daarbij, een ongeluk zit in een klein hoekje. Het is dan heel erg handig als u een dashcam in uw auto hebt. Hiermee kunt u terugkijken wat er gebeurd is en zo hebt u meteen ook bewijsmateriaal van het gebeuren. Wat is een dashcam nu precies? Het is een soort camera die u vastmaakt aan uw voorruit of een van de andere ramen en die u aansluit op stroom via de sigarettenaansteker. Aangezien er lange kabels bij geleverd worden, kunt u de dashcam op elke gewenste plek in uw auto vastmaken. Het hangt er dus maar net vanaf wat u zelf de meest handige of prettige plek vindt. Zodra u de auto start, wordt ook de dashcam gestart en worden er opnamen gemaakt. Mocht u onverhoopt een ongeluk krijgen onderweg, dan is met behulp van de gemaakte beelden snel terug te zien bij wie de schuld lag. U bent op die manier dus niet langer afhankelijk van getuigen en de verklaringen die zij afleggen, maar u kunt aan de politie en aan uw verzekering meteen laten zien dat de ander het ongeluk veroorzaakt heeft. Dit maakt de afhandeling van het papierwerk een stuk eenvoudiger en het geeft u bovendien de garantie dat u niet ten onrechte als schuldige wordt aangewezen. Het is dus niet alleen voor uzelf erg prettig, ook uw verzekeraar zal er zeer zeker blij mee zijn als op basis van de dashcam bepaald kan worden dat de schuld bij de andere partij lag. Dat betekent voor hen immers een financieel voordeel. Het gebruik ervan is dus zeker aan te raden.

Dashcam tijdens het parkeren

Een dashcam is niet alleen prettig om te hebben op het moment dat u op de weg bent, ook op de momenten dat u geparkeerd staat kan het zijn waarde bewijzen. Er zijn namelijk modellen die uitgerust zijn met een zogenaamde parkeerfunctie. Dit houdt in dat de batterij zich oplaadt tijdens het rijden, waardoor er ook gefilmd kan worden op het moment dat er niet gereden wordt. Dat betekent niet dat de dashcam de hele tijd ingeschakeld is, de parkeerfunctie wordt ingeschakeld op het moment dat er een schok wordt waargenomen, bijvoorbeeld omdat iemand tegen uw geparkeerde auto aanrijdt. Op dat moment gaat de camera aan en filmt wat er vervolgens gebeurt. Met wat geluk wordt dus vervolgens het voertuig gefilmd dat verantwoordelijk was voor de botsing. Op die manier kan de dashcam dus ook tijdens het parkeren van waarde zijn. Lang niet iedereen is immers zo vriendelijk om een briefje achter te laten met excuses voor de schade en gegevens om contact op te nemen en de schade af te handelen. Met de beelden van de dashcam hebt u bewijs in handen waarmee u naar de politie en uw verzekeraar kunt gaan. Op die manier draait u niet langer op voor kosten die door anderen veroorzaakt is. Naast deze functies, beschikken sommige van dergelijke camera’s over nog meer nuttige extra functies. Zo kunnen sommige modellen u waarschuwen wanneer u de snelheidslimiet overtreedt. Er kan zelfs een waarschuwing worden gegeven op het moment dat u buiten de lijnen van de weg komt of als u te dicht op uw voorligger rijdt. Door dergelijke functies kan de dashcam dus niet alleen gebruikt worden als bewijsmateriaal in het geval van ongelukken, maar het kan ook de veiligheid op de weg verbeteren door u te waarschuwen. Zo maakt u de kans dat u zelf een ongeluk veroorzaakt nog een stuk kleiner.

123carcam

Het hebben van een dashcam in uw auto biedt u dus verschillende voordelen:

  • het levert bewijsmaterialen voor ongelukken die tijdens het rijden gebeuren
  • de parkeerfunctie kan hulp bieden bij schade die tijdens het parkeren is ontstaan
  • u kunt gemakkelijker de zaken afhandelen met uw verzekering en met de politie
  • de verschillende extra functies kunnen u helpen om veiliger te rijden

Een dashcam kan dus ontzettend handig zijn, maar zit het u nu niet in de weg tijdens het rijden? Dit is absoluut niet het geval. Het zijn relatief kleine apparaten, die u het zicht absoluut niet zullen belemmeren. Bent u geïnteresseerd in het gebruik van een dashcam en overweegt u de aanschaf ervan? Dan moet u zeker eens een kijkje nemen bij 123carcam. Zij hebben een zeer ruime collectie op dit gebied en u vindt bij hen dan ook zeer veel verschillende modellen. Zo hebben zij bijvoorbeeld camera’s in het assortiment met GPS-functie, die niet alleen beelden registreren, maar ook uw snelheid en uw locatie. Dit biedt dus nog weer veel meer extra mogelijkheden. Voor de verschillende mogelijkheden die er op dit gebied zijn, moet u beslist eens een kijkje op hun website nemen. U vindt hier een goed overzicht van de verschillende mogelijkheden en u kunt er meteen de dashcam van uw voorkeur bestellen. Doordat het eenvoudige apparaten zijn, kunt u ze eenvoudig zelf in uw auto installeren. U kunt er echter ook voor kiezen om uw exemplaar bij 123carcam af te halen en daar ook meteen te laten installeren. Op die manier hebt u er zelf echt helemaal geen omkijken meer naar. Als u op zoek bent naar een dashcam, bent u bij 123carcam dus absoluut aan het juiste adres.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn